Odp: Xenony - kompendium wiedzy
podpinam się tutaj , bo jakoś nie znalazłem innego miejsca
poprosze o łopatologię bo i przepisy i opinie już znam :
w galaxy mk3 chcę mieć xenony
zakupiłem już lewą lampę xenonową bez wyposażenia , teraz szukam prawej , w lewej lampie jest o 1 żarówkę więcej - rozumiem że to doświetlanie zakrętów
1) czy mogę zastosować w tej lampie żarówki i przetwornice nieoryginalne - ktoś z grona tutaj nawet oferował zestaw przetwornic z CAN - czy będą działały (ew po jakiejś drobnej przeróbce ) i pracowały poprawnie
2)co potrzebuję domontować żeby było oryginalne samopoziomowanie - mogę jakoś zakupić graty z demontażu z angola ale trzeba wiedzieć czego brak w instalacji
3) co należy dokupić żeby mieć spryskiwacze reflektorów pracujące jak nalezy
i konkurencja dodatkowa - przebrnąłem przez temat doświetlania zakrętów - w ostateczności można tego nie podłączać , ale gdybym chciał chcieć - czego konkretnie szukać
jeśli mogę prosić - co i gdzie mma posprawdzac czy jakaś wiązka/czujnik/inne cholerstwo potrzebne do uruchomienia w.wym układów występuje w moim aucie czy nie
może ktoś zmajstrował już listę "gratów" potrzebną do uruchomienia każdego wyzej ponumerowanych z zadań - tak żeby zamjstrowac listę zakupów do miejsc gdzie demontują auta i przywieźć komplet
pozdrawiam
Andrzej
PS2 jeśli ten temat powinien trafić do działu galaxy , czy innego - proszę o przekierowanie - bo właściwie sam miałem wątpliwości gdzie to umieścić
|