View Single Post
Stary 18-01-2013, 14:18   #2
mmmk
ford::professional

Imię: Maciek
Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Prośba o pomoc w wycenie mojego Mk2

mam podobny problem. szczerze?? myślę,ze coś pomiędzy 2000 a 3000 zł. zainteresowanie mk2 jest już znikome a i tak polowa będzie marudzić, ze nie ma LPG. wyposażenie?? w tym roczniku ewentualnie decyduje o tym czy ktoś będzie chciał akurat ten samochód obejrzeć zamiast jakiegoś golasa. filtry itp pewnie i tak każdy po zakupie będzie sobie chciał wymienić wiec na cenę sprzedaży nie ma to żadnego wpływu... wymieniony zderzak?? zazwyczaj przy zakupie albo jest cały i się o tym nie mówi albo się zbija cenę na jego naprawę (przedni tez zmieniałem parę miesięcy temu a tylny ciągle czeka.... tylko koszt tego to pewnie ponad 20% realnej wartości samochodu wiec jeżdżę z pękniętym). ja swoim jeżdżę puki się trzyma (dzisiaj nawet przeszedł przegląd bez żadnych zastrzeżeń) gdybym miał w nim zrobić wszystko co trzeba (rozrząd,zderzak czyszczenie i pranie tapicerki i parę innych rzeczy) musiałbym wrzucić w niego ze 3000 zł co przekracza jego wartość... wiec albo pójdzie za mniej niż 2000 zł albo oddam go na złom. sprzedawać samochodu przez pol roku nie zamierzam...