View Single Post
Stary 18-01-2013, 16:33   #23
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
Domyślnie Odp: Pierwszy przegląd - ASO czy inny serwis

Kolego zapomniałeś chyba jakie sprężarki mają samochody WRC oraz w jakich warunkach one śmigająGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mk3 stosuję ten właśnie filtr od około 120.000km wymieniając go co 30.000 wraz z olejem. Auto mając 260.000km wciąż jeździ a ani sprężarka nie była wymieniana ani silnik także tyle jest warte takie gdybanie, no ale zawsze na forach znajdują się tkz świeżaki bez doświadczenia co to próbują zabłysnąć niewiedzą.
Owszem oszczędzają na czym tylko sie da czego doskonałym przykładem jest Mk4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Olek ja też się sobie dziwie, ale w mk3 tyle rzeczy wymieniłem sam że mimo wszystko nabrałem zaufania do marki bo wiem czego się spodziewać dlatego zawsze narzędzia mam w bagażniku.
Latem będę robił w mk3 mały remont min wyczyszczę łopatki sprężarki, wymienię uszczelkę silnika i parę innych drobiazgów także na pewno załączę foto relacje na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślałem nawet aby silnik wymienić na mocniejszy ale stwierdziłem że nie mam pewności co do stanu silnika jaki nabędę a teraz przynajmniej wiem że z silnikiem jest wszystko pięknie.

Ostatnio edytowane przez SrebnaStrzała ; 18-01-2013 o 16:41
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem