Cytat:
|
Najprawdopodobniej masz zapchany filtr kabinowy. Aby się do niego dobrać trzeba zdemontować pedał gazu
A spaliny czuć ponieważ pękła rura elastyczna w oplocie z siatki na tłumiku(tłumik drgań). Powodem słyszalnego rezonansu jest najprawdopodobniej uszkodzenie łożyska w silniku nawiewu.
|
Za umiejscowienie filtra pp to odpowiedzialny inżynier powinien wszystkim te filtry wymieniać. Ja rozumiem, że zadbali o to, żeby nawet z taką pierdołą przyjeżdżać do ASO/warsztatu, ale tego filtra bez zgięcia po prostu nie da się nawet po odkręceniu pedału gazu włożyć.
Druga rzecz to zapach spalin. Uwierz mi to nie tylko kwestia łącznika elastycznego. Przerabiałem to u siebie i przyczyn może być bardzo wiele:
- wspomniany łącznik elastyczny
- nieszczelności na kolektorze wylotowym/dolotowym
- nieszczelności w obwodzie EGR
- nieszczelności turbiny po stronie gorącej
- wypalona podkładka pod wtryskiem (sprawdź czy masz sucho w gniazdach wtrysków, jeśli nie to jest to 100% przyczyna zapachu spalin)
Teraz jeszcze pytanie jakie dokładnie te spaliny czujesz.
Jeśli byłoby to z łącznika, to będzie za katalizatorem i zapach nie powinien odbiegać od tego co wyłazi z rury.
Jeśli będzie na przykład spod wtrysków (przed katalizatorem, dokładnie to wprost z komory spalania), to będziesz miał gryzący zapach, coś jakbyś jechał za starym Kamazem bez katalizatora.
A co do wolnego wiatraka, to jeśli masz jakieś odgłosy podczas pracy, to może łożyska padły jak kolega zasugerował i dmuchawa nie może się rozpędzić. Nie życzę Ci tego, bo dobranie się do dmuchawki to rozebranie połowy kokpitu.