Odp: Bardzo słaby nawiew
Wielkie dzięki za odzew. Pierwszy problem rozwiązany i kolega Mieto-68 miał tutaj rację - winny był filtr kabinowy, który był aż czarny od sadzy - prawdopodobnie są to moje spaliny. Teraz na drugim "biegu" dmuchawa jest mocniejsza niż poprzednio na 4. Wstawiłem filtr węglowy filtrona.
Co do spalin to dzisiaj na zimnym silniku sprawdziłem - lęcą gdzieś z dołu silnika, ich zapach jest najintensywniejszy na zimnym silniku, podejrzewam, że to dlatego, że katalizator wtedy nie działa, po rozgrzaniu silnika ich zapach jest słabszy, identyczny jak z rury wydechowej. To będę naprawiał w następny weekend, prawdopodobnie do wymiany jest właśnie ten eleastyczny łącznik wydechu w oplocie siatki metalowej.
Mam jeszcze wyciek oleju przy wtryskach (pierwszym i czwartym), który pojawił się po uszczelnieniu pokrywy zaworów i wymianie uszczelnienia wtrysków. Nie wiem skąd ten olej się wydobywa, może z kolektora dolotowego, bo też był ściągany? Powodem naprawy był ogromny wyciek oleju spod pokrywy zaworów. Najpierw wymienili mi uszczelniacz wału, ale nic to nie pomogło, dopiero uszczelnienie pokrywy zaworów dało efekt. Oleju uciekało tyle że przy zdjętej ekologii po prostu kapał na asfalt...
Ostatnio edytowane przez lock11 ; 19-01-2013 o 23:49
|