Temat: [Mondeo 2000-2007] Wydmuchalo uszczelke czy nie ??!!??!!
View Single Post
Stary 20-01-2013, 09:21   #9
hopek25
ford::beginner

Model: Mondeo mk III
Silnik: Tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Wydmuchalo uszczelke czy nie ??!!??!!

Poczytaj na forum jakie sa przyczyny zepsutego malego termostatu tak zawany olejowy (wlasnie faluje wskazowka przy awari tego) to nie jest termostat typowy od ukladu chlodzenia.Ten ktory odpowiada za maly duzy obieg chlodzienia to co innego tam jest wklad termostatu a tu masz drugi termostat on jest caly z obudowa (tez mialem tak samo z tym termostatem) .Jak sie auto zagrzeje to powinno trzymac w pionie wskazowke a ja mialem tak ze dochodzila gora do tak nie wiem ze 2-3mm przed pionem wystarczy ze zachamuje gdzies na skrzyzowaniu troche sie stanie w korku i w momencie wskazowka leci na 1 kreske w dol.A co do tych bombelkow itp w zbiorniczku to tak jak juz tu pisano test na spaliny .Na zdjeciach masz wklad termostatu bez obudowy to on odpowiada za maly duzy obieg i masz zdjecie ten z czarna obudowa to jest ten olejowy z nim sa wlasnie problemy jesli chodzi o wskazowke (wachania)Nie chce Ci wiesz wysylkowo naprawiac autka hehehe Po prostu pisze jak ja mialem Poszukaj jeszcze cos w necie i na forum o awariach wlasnie tego termostatu Pozdroooo :-)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpeg term.jpeg (15.9 KB, 24 wyświetleń)
Typ Pliku: jpeg term 2.jpeg (11.0 KB, 22 wyświetleń)
hopek25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem