Temat: [1,4 TDCi] rozruch fusion 1.4 tdci zimą
View Single Post
Stary 20-01-2013, 19:51   #1
wmyka
ford::amateur

Model: Fusion
Silnik: 1,4 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie rozruch fusion 1.4 tdci zimą

witam wszystkich serdecznie,
mam nadzieję, że wpasowałem się w tematy i pisze posta we właściwym miejscu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeśli nie to z góry przepraszam, nie linczujcie mnie ; D
Przechodząc do tematu.
od kilku miesięcy jestem posiadaczem Fusiona 1,4 tdci 2008 r. Problem mam z rozruchem zimą przy ujemnych temperaturach. Gdy temperatura spada poniżej 0, Fuzją muszę sporo pokręcić żeby odpalił mimo iż zmieniłem świeczki i akumulator na nowe. Proszę o odpowiedzi na następujące pytania:
1. Czy Wasze Fusiony też grzeją świeczki dopiero od ok. - 5 stopni na zewnątrz?
2. Czy nawet po podgrzaniu świec (kiedy mamy to ok -5 ) odpala Wam od razu, czy też musicie ze 2-3 razy kręcić?
3. Co może być przyczyną tak słabego rozruchu i czy to jest normalne?

Strasznie mnie to denerwuje, bo samochód nie jest stary przekręcone mam dopiero 82 tys. i zwyczajnie uruchamienie tego auta w zimę to wstyd. Pomóżcie mi dobrzy ludzie, bo jeśli Fusiony tak mają to jestem zmuszony go sprzedać. Poranne "budzenie" auta doprawadza mnie do szału Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrawiam
W.

Ostatnio edytowane przez wmyka ; 20-01-2013 o 21:01
wmyka jest offline   Odpowiedź z Cytatem