Mk3 nie odpala po wymianie uszczelki - nie podaje paliwa/pali tylko na samostarcie.
Witam,
jestem mechanikiem starej daty prowadzę warsztat ponad 20 lat. Niestety mam problem z samochodem Ford Mondeo Mk3 z 2004 roku z silnikiem 2.0 TDCi. Auto przyciągnięto do mnie, puściła uszczelka pod głowicą. Wszystko została dokładnie zrobione, wymienione, podłączone tak jak wcześniej, nigdy wcześniej w aucie z tym silnikiem nie miałem problemów z odpaleniem, teraz niestety jest inaczej.
Auto nie odpala, jak go długo kręcę to wydaje się jakby miał załapać ale dalej nie chce. Auto wygląda jakby nie podawało paliwa albo odpowiedniego ciśnienia nie było, ale pompa jest sprawna. Na samostarcie auto pali i chodzi równiutko idealnie cicho nie ma problemu. Ale bez tego nie ma możliwości zapalania go.
Proszę o sugestie co to może być, prawdopodobnie coś z komputerem ale nie mam u siebie możliwości podłączenia tego auta więc proszę o sugestie i ewentualnie jak trzeba będzie to pojadę z nim do kogoś kto się zajmuje fordami z komputerem.
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
|