Cytat:
|
Ale po co Ci to ciepłe paliwo? Na odpalanie Ci to nic nie pomoże..
|
Silnik lepiej pracuje jak dostaje ciepłe paliwo. Każdy producent aut montuje takie czy inne podgrzewacze. Ponadto w ekstremalnych sytuacjach może się okazać, że bez podgrzewacza się nie pojedzie. Kiedyś trafiłem na forum Civik-ów. Użytkownicy, którzy mieli auta sprzed któregoś tam roku nie mieli podgrzewaczy i działy im się takie kwiatki, że auta odpalały i jechały, a po paru kilosach parafina zatykała filtry i auta stawały. Była to jakaś plaga, bo masa ludzi na to narzekała z różnych zakątków Polski.
PS. Obecnie mam również podgrzewacz elektryczny, który podpiąłem pod wtyczkę od oryginalnego podgrzewacza fordowskiego. Działa od razu po uruchomieniu silnika. Bez niego po odpaleniu na mrozie zawory klepią, aż ucho i serce boli. A z podgrzewaczem jest znacznie ciszej i przyjemniej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i silnik łatwiej się rusza (bez podgrzewacza nie da się wsiąść i od razu normalnie jechać na mrozie, bo auto jest strasznie zmulone puki się naturalnie nie nagrzeje). Oczywiście podgrzewacze przepływowe (czy to ogrzewane płynem chłodzącym, czy paliwem powracającym do baku) działają dopiero jak się silnik nagrzeje.
PS. A ogólnie rzecz biorąc to ciepłe paliwo bardzo ułatwia odpalanie (przecież stara metoda na odpalenie to czajnik gorącej wody na filtr paliwa i heja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Trzeba tylko wykombinować jak podgrzać paliwo przed odpaleniem auta tak aby aku nie wykończyć, bo nie zawsze jest czajnik pod ręką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.