Odp: Kontrolka Airbag - wymiana modułu centralnego poduszek
aktualizacja:
wymienili mi moduł sterujący na kolejny inny , ale objawy są te same czyli 5 mrugnieć przerwa cztery. Dowiedziałem sie że moduły które kupiłem pochodzą z anglika i prawdopodobnie to powoduje problem. Dodam jeszcze że poduszka fotela którą mi wymienili też pochodzi z anglika i została założona z kablem takim jaki przy niej był.
Czy nie trzeba wymienić kabla od poduszki na mój oryginalny ?
błąd konfiguracji może pochodzić z tego że sensor sterujący jest z anglika?
czy jesli oddam mój oryginalny sensor powypadkowy do naprawy to zadziała tak jak trzeba bez kasowania błędów przez komputer? z tą nową "angielską" poduszką?
już mam mętlik w głowie bo kazdy twierdzi co innego:
jeden gość mi każe wymieniać kabel od poduszki na mój oryginalny
- dwóch innych twierdzi że to nie przeszkadza
- kolejny mówi że jakby poduszka była zła to by komputer to pokazał a tak pokazuje tylko błąd konfiguracji
- jeszcze inna osoba mówi że wina leży po stronie "angielskiego" sensora - żebym go wyrzucił a naprawił stary własny i będzie grało( ku temu się skłaniam)
może ktoś doradzić kto zna się na rzeczy ? jeszcze to że sterownik od anglika może nie pasować to zrozumiem bo ma jakiś tam soft ale co ma do tego kabel od poduszki albo sama poduszka ?
jest na forum jakiś elektronik z woj Lubelskiego ?
dodam jeszcze że spotkałem się z kilkoma sprzecznymi opiniami na temat tego czy poduszki wystrzelą w razie "W", jeśłi mi świeci kontrolka. Jeden gość który naprawia sterowniki powiedział ze sterownik jest wielorazowego użytku i nawet jak kontrolka świeci to i tak powinienn zadziałać i wystrzelić pozostałe poduszki (te nie wystrzelone wczesniej)
w internecie czytam że nie zadziała...
Ostatnio edytowane przez sony87 ; 23-01-2013 o 11:56
|