nie chwalę. Poprostu to inny stopień ewolucji i do polski tez coraz więcej automatów wchodzi, ale niestety ludzie nie umieją ich używac, a warsztaty zacierają ręce, też nie instruując użytkownika jak ma używać auta po naprawie.
Przecież jak rozbierają skrzynie widza zjarane tarczki, usmażony olej, to powinni powiedzieć , halo, kolego coś jest nie tak.
9/10 przypadków awarii zaczyna się z tego , że skrzynia jest przegrzana. (nawet te sz chłodnicami) i
zbyt późno wymieniany olej, lub nawet NIGDY!
Wiec przy zakupy należy zwrócić uwagę jak właściciel rusza, jak traktuje skrzynię.
dobrać się do oleju i zobaczyć kolor i zapach (spalenizna).
Wychowałem się na maluchach i kilkanaście lat jeździłem ręcznymi skrzyniami.
Mi najbardziej się podoba to, że mam ręce wolne.. jem sobie po drodze , nalewam kawę z termosika, telefonuje itd mogę pasażerkę podszczypać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tempomat na trasy jest, po prostu super. Jazda staje się przyjemna i nie męczy -jeśłi droga jest bezkolizyjna.
Bump:
Cytat:
|
Osoba która wymieniała stwierdziła że nie było w skrzyni żadnych opiłków a olej nie wyglądał na bardzo zużyty - i że te automaty jeżeli sie spokojnie jeździ to powinien drugie tylko zrobić.
|
Zgadza się, to precyzyjne urządzenie hydrauliczno -elektryczne.
odpowiednio obsługiwane i traktowane może zrobić i 400 tys km bez zaglądania - jedynie systematyczna obsługa (wymiana oleju).
Ewentualnie zalecane dodatkowi zmniejszające tarcie itp.