Odp: Pasek rozrządu koszty?
Jestem właśnie po wymianie paska rozrządu (pasek, napinacz, rolka pasywna, pompa wody). Auto ma przebieg 195 000 km. Pasek był tak starty, że było go już bardzo mało, rozciągnięty tak, że napinacz chodził na samym końcu zasięgu, a frędzle z paska fruwały dookoła wszystkich rolek. Mało brakowało, by pasek strzelił sam z siebie. Auto ma prawdziwy przebieg (pełna historia w ASO, auto w rodzinie od polskiego salonu). Okazało się, że drgania silnika na biegu jałowym były spowodowane właśnie rozciągniętym paskiem rozrządu - po wymianie cisza i spokój.
Reasumując - nie wierzcie w 200 000 km wytrzymałości paska rozrządu, które deklaruje producent auta - lepiej wymienić wcześniej, niż później żałować.
P.S. przy okazji mam wymieniony cały napinacz paska wielorowkowego, bo rolka mu piszczała (wiem, że można wymienić samą rolkę, ale tak czy siak reszta długo by nie pociągnęła). Paska wielorowkowego nie wymieniałem, bo mam go ledwo od kilkunastu tys. km. Rolka pasywna paska wielorowkowego nie wymagała wymiany.
|