Musiałem skomentować. Kolega chyba narzeka zawodowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Klamka do zamykania drzwi - nie wiem chyba na 10 -latka bo jest tak umiejscowiona, że nie jest się wstanie zamknąć drzwi jak w normalnym aucie...
A jak położę rękę to palcami sięgam poza sterownie lusterek, takie do krótkie...
|
Kolega albo jest bardzo niski (fotel na maksa do przodu), albo ma nieproporcjonalnie długie ręce lub krótkie nogi. Bo ja mając 1,8m nie zauważyłem takiego problemu przymierzając się do Focusa. Raczej odwrotny, musiałem wyprostować rękę, aby sięgnąć do sterowania lusterek.
Cytat:
|
Jakiś pseudo komputer (a tej wersji) śmiech na sali, wyłączenie TCS tam ukryte, zamiast jak w glofie, przycisk na desce....
|
A nowy Golf też ma przycisk?
Cytat:
|
wyświetlacz turkusowy radia, rodem z epoki atari....z jakimiś podświetlanymi wskaźnikami stereo, mocy anteny, TP, i coś tam jeszcze jakby tych informacji nie można było wyświetlić na wyświetlaczu z danymi RDS, w ogóle RDS jakiś poucinany.
|
Pretensje do firmy, że kupiła uboga wersją, bo zapewne w golfie miałeś nawigację z dużym kolorowym wyświetlaczem. A w epoce Atari były zielone monitory.
Cytat:
|
Najlepsze starowanie radia z kierownicy - logiczne jest to, że czasami podczas zmiany biegów podgłaśniamy sobie radio, jak to było w starym focusie, po lewej stronie...a tutaj jest po prawej, a po lewej sterowanie "komputerem" gdzie logika? ktoś dzwoni, odbierasz( wiem, nie wolno rozmawiać przez tel.) prawą ręką po czym po prawej stronie masz podwójne sterowanie radiem. Kolejny bezsens.
|
Fakt, zmiana biegów trwa wieczność i można nie usłyszeć informacji na wagę życia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale zapomniałem, to auto służbowe, więc 6000rpm to standard, a wtedy rzeczywiście jest głośno
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie telefonu, rozumiem że tu masz na myśli ściszenie radia podczas rozmowy, bo jaki problem zrobić to zanim weźmie się telefon do łapy. Pomijam skąpstwo na BT, gdy dużo jeździ autem jedna osoba, no ale firma musi oszczędzać...
Cytat:
|
Nie wspomnę o beznadziejnym schowku powielonym z poprzedniego modelu, podczas ruszania spod świateł gdy jest otwarty wszystko sie wysypuje z niego.
|
Nie no przy 105KM, to spod tych świateł masz taki start, że pewnie nawet bezpieczniki zza schowka wypadają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo powinien być taki jak kiedyś w Skodach ładowany od góry
Cytat:
|
Kierowca do szyby to ma chyba z 1,5 metra, może zapomnieć o wytarciu jej siedząc za kierownicą.
A wszystko dzięki temu aby stworzyć namiastkę auta dużego luksusowego, a to tylko lipny focus.
to tak pokrótce, wrażenia bardzo negatywne, wszędobylski plastik, totalny brak funkcjonalności, lipa, lipa lipa....
|
Jak w prawie każdym aucie. Dla przypomnienia wymieniane przez ciebie modele też są plastikowe w środku. Z tym luksusem też nie kojarzę o co chodzi. Odsunięcie szyby ma na celu zwiększenie odczuwanej przestronności wnętrza.
Cytat:
|
Współczuję ludziom, którzy swoje oszczędności życia utopili w tym aucie, podobno kosztowało ok 70 tys. zł!!!!!! za taki lipny samochód....
Nie polecam tego modelu, tym bardziej z silnikiem ZI, lepiej kupić używanego golfa, audi, toyote...ale nie forda.
Gdybym tylko mógł go oddać i z powrotem otrzymać szmelwagena....byłbym szczęśliwy.
|
A tak nie pozostaje nic innego jak zmienić pracę, bo przecież pracownik nieszczęśliwy jest niewydajny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aż się dziwię, że w ogóle ci dali auto, skoro tak narzekasz na wszystko.
Mam wrażenie, że jakby kolega dostał każde inne auto, nawet luksusowe, to też by narzekał, bo nie byłolby ciosane siekierą jak VW. Sporo aut ma teraz takie udziwnione wnętrza. Aż dziw bierze, że urzekł go pierwszy Focus.