Temat: [Galaxy 2006-2015] Imobilajzer Aktywny
View Single Post
Stary 24-01-2013, 23:04   #1
piotr65
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM
Rocznik: 2008
Smile Imobilajzer Aktywny

Witam wszystkich,

Może komuś się przyda moja informacja na temat wyświetlanego komunikatu " imobilajzer aktywny"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzisiaj miałem taki przypadek akumulator mi zaniemógł i nie mogłem odpalić swojego forda galaxy 2.0TDCI 140 KM po kilku próbach kręcenia wyświetliła się informacja "imobilajzer aktywny".
Zadzwoniłem do serwisu z zapytaniem co się mogło stać, Uzyskałem odpowiedź że pilot się rozkodował i trzeba zadzwonić po lawetę i do mich przywieźć w celu zakodowania od nowa pilotów (ok.300pln).

Po małych przemyśleniach podładowałem akumulator i zdjołem klemę plusową na ok.10min (pomyślałem sobie trudno jak mam do serwisu samochód zacholować to nic mi nie zależy żeby spróbować) i tu ku mojemu zdziwieniu wszystko wróciło do normy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaoszczędzone ok300pln Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Objawy : informacja IMOBILAJZER AKTYWNY oraz brak oświetlenia wewnątrz samochodu innych nie zauważyłem.

Może komuś się ta informacja przyda i zaoszczędzi trochę kasy.

PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez piotr65 ; 24-01-2013 o 23:14 Powód: korekta nagłówka
piotr65 jest offline   Odpowiedź z Cytatem