Witam wszystkich,
Może komuś się przyda moja informacja na temat wyświetlanego komunikatu "
imobilajzer aktywny"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj miałem taki przypadek akumulator mi zaniemógł i nie mogłem odpalić swojego forda galaxy 2.0TDCI 140 KM po kilku próbach kręcenia wyświetliła się informacja "imobilajzer aktywny".
Zadzwoniłem do serwisu z zapytaniem co się mogło stać, Uzyskałem odpowiedź że pilot się rozkodował i trzeba zadzwonić po lawetę i do mich przywieźć w celu zakodowania od nowa pilotów (ok.300pln).
Po małych przemyśleniach podładowałem akumulator i zdjołem klemę plusową na ok.10min (pomyślałem sobie trudno jak mam do serwisu samochód zacholować to nic mi nie zależy żeby spróbować) i tu ku mojemu zdziwieniu wszystko wróciło do normy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zaoszczędzone ok300pln
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Objawy : informacja
IMOBILAJZER AKTYWNY oraz
brak oświetlenia wewnątrz samochodu innych nie zauważyłem.
Może komuś się ta informacja przyda i zaoszczędzi trochę kasy.
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.