View Single Post
Stary 27-01-2013, 17:06   #225
rafal_kr
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: TRANSIT
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Transicie bezproblemowo - obydwa rzędy siedzeń są zamykane (mocowane) na hakach. Pociąga się uchwyt z tyłu fotela, przechyla się fotele lekko do przodu i cały rząd... wstaje 5 cm w górę na nóżkach z kółkami (nóżki mają sprężyny). Można teraz go lekko przetoczyć w stronę drzwi. Ale do wyjęcia potrzeba dwóch mężczyzn - bo jeden rząd siedzeń to 95 kg (razem z kompletem pasów bezpieczeństwa).
Tylny rząd siedzeń ma dodatkowo kładzione oparcie, więc można go dosłownie zrolować bez wyjmowania: wyjmuje się zagłówki, kładzie oparcie do przodu i następnie cały rząd kładzie się jeszcze raz do przodu na hakach na styk do rzędu środkowego. Masz wtedy z tyłu sporo miejsca.
I to jest super informacja bo w moim obecnym samochodzie ( connect ) żeby wyjąc fotele muszę je "wykręcać " z podłogi co nie jest komfortowe

Powiedz mi czy każda oryginalna wersja transita ma w ten sposób demontowane fotele ? , w jaki sposób po zdjęciach z ogłoszenia mogę się zorientować , że fotele własnie tak są montowane/demontowane.
Dzwoniłem pod jedno ogłoszenie i sprzedający stwierdził , że fotele są mocowane śrubami to podłogi i po ich odkręceniu można je zdemontować

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest rozwiązanie dla komfortowych osobowych busów biznesowych - chodzi o ciszę i osiągi. Ale benzyna w takiej budzie to w mieście zużycie paliwa 15-18 litrów, w trasie 12-15 litrów (i to przy spokojnej jeździe)...
rzeczywiście spalanie dość duże , a na dodatek benzyna jest raczej nie do zdobycia więc problem z głowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez rafal_kr ; 27-01-2013 o 17:11
rafal_kr jest offline   Odpowiedź z Cytatem