View Single Post
Stary 29-01-2013, 08:17   #106
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Bezkluczykowe otwieranie drzwi

Ten link niczego nie wyjasnia. Ani jak poznac czesci potrzebne do Twojego auta, ani jakie wiazki...nic. Malo tego nie mowi nic o oprogramowaniu auta ani o jego wersji (mozna tylko od ghia tak latwo wymienic)czy sterowniku w bagazniku, przy kierownicy(wersja a czy b)... a to sa kluczowe sprawy.

Darujcie sobie, bo tylko ktos zrobil zdjecia, wydaje mu sie, ze zaskoczy innych. Ponieważ nie mam tylko zrobionej konfiguracji w kompie auta a cala techniczna sprawe z wymiana juz za soba...jestem sklonny pokusic sie o stwierdzenie, ze ten post to pic na wode... nie wspomnial o calej masie rzeczy, tak wiec wymienil klamki i dzialaja, a jak...ale bez systemu bezkluczykowemu.

Z 2 jednak strony porobil fajne zdjecia i pomoglo mi to troche, ale dopiero wtedy jak juz wiedzialem czego szukam.

Bump:
Cytat:
Napisał kopydleusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę po czasie, ale zrobiłem zdjęcia tego modułu. Jeśli potrzebne jakieś inne zdjęcia tego modułu - piszcie - podeślę.
Dzieki za fotosa, czyli mam ten sam sterownik...swoja droga wydedukowalem po co jest wymiana sterownika w drzwiach.

Wymiana na nowy sterownik(gdzies go juz wczesniej wspomnialem) powoduje jedynie tyle, ze jak zamkniesz drzwi to automatycznie skladaja sie lusterka. Pomocne to jest dla uzytkownika auta z systemem Keyless Entry, bo daje mu dodatkową informację, że na 100% zamknal auto.

Jednak, jezeli nie potrzebujesz takiego dodatkowego info...nie musisz w ogole wymieniac tych sterownikow... to dobra wiadomosc, bo pare zł zostaje w kieszeni.
peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem