Cytat:
|
Jedno co mi nie daje spokoju i traktuje to jako minus to jest to ,że rejestrowany jest na 7 osób;bardzo by się przydało to jedno miejsce więcej w dowodzie .
|
Jedna możliwość to kupić oryginalny przedni fotel pasażerski dwuosobowy (kpl z pasami - są na Allegro) i pojechać do upoważnionego diagnosty - wyda zaświadczenie do Wydz. Komunikacji i ci przerejestrują na 8 osób.
Ale to będzie obciachowo wyglądać - zupełnie inny fotel, inna tapicerka. To jest super wygodny, wielkogabarytowy, maksymalnie uniwersalny van do własnego użytku. Wstawiać takie siedzenie to tak, jakby być eleganckim Panem w super garniturze z... łatą na plecach.
Druga możliwość to kupić jeszcze jedną kanapę, identyczną jak ta z tyłu i włożyć ją na miejsce dwóch foteli kapitańskich. Szyny pasują. Pytanie tylko - gdzie tanio kupić taka kanapę - bo na pewno nie w Polsce. Ale rozwiązanie jest prawie doskonałe - bo można w razie potrzeby w pięć minut powrócić do wersji z dwoma fotelami w środku...
Moje Tourneo oryginalnie zarejestrowane jest na 9 osób, ale z przodu wywalona jest pasażerska "dwójka" i wstawiony jest pojedynczy fotel - mogę przewozić tylko 8 osób. Ale tak jest super wygodnie, jest przestrzeń, większy komfort...
Moim zdaniem dziewięć osób w małym Transicie ma sens przy zawodowym przewożeniu pasażerów (wtedy na pewno nie Euroline) lub gdy ma się... siedmioro dzieci.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widziałem już Euroline w wersji dla 6 osób - miał 6 pojedynczych kapitańskich foteli w skórze, wszystkie ogrzewane, lodówka, tv, dobre audio itd. Nówka - kosztował prawie 60.000 euro, poszedł w ciągu jednego dnia...