Cytat:
|
ps.
modyfikacja CCC jest teraz łatwa, bo można to zrobić programem ELMConfig
|
Oczywiście, że łatwo, jak wie się jak to zrobić i nie narobić bałaganu. Śledzę forum w tym temacie i sam ostrzegasz przed "grzebaniem" bez opamiętania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostani "ruski" przykład o "zabiciu" forda chyba odstraszył mniej wprawnych użytkowników.
W przypadku tempomatu z ogranicznikiem prędkości potrzebne było dogranie jakiegoś uzupełnienia - pogramu do sterownika. Nie wystarczyło samo "odhaczenie" funkcji. W temacie tempomatu dla mondeo było to opisane.
Jest to nick name użytkownika forum. Wystawia się on również na aukcjach na allegro ze sprzedażą kierownic i usługą ich montażu - również dla bogatszych wersji niż tylko zwykły tempomat. Na pewno była mowa o tempomacie z ogranicznikie prędkości i dodatkowo oferoewał właśnie ACC. Jeśli dobrze pamiętam koszt - zwykły 600pln, z ogranicznikiem 1200pln, a ACC chyba 1600 - 1800pln. Tej ostatniej kwoty nie jestem pewien - nie byłem zainteresowany tą ofertą.
Cytat:
|
skąd to wiesz? jest gdzieś w necie opis założenia ACC?
|
Ja nie znalazłem. Jest tylko info na stronie rosyjskiej, opis kostek przy okazji montażu modułu bluetooth. Dodatkowo z polemiki torg3 na forum, można wywnioskować, że jest ten temat opanowany. Jak wyżej, ogłasza się z taką usługą.
Ps. Poniżej link do aukcji z ACC:
http://allegro.pl/tempomat-aktywny-a...966021861.html