Temat: [Focus 2011-2014] Detale użytkowe w wersji Titanium
View Single Post
Stary 29-01-2013, 14:39   #7
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Detale użytkowe w wersji Titanium

Podwójne ryglowanie działa tylko i wyłącznie z fabrycznym alarmem.

Dokładany w ASO jest inny niż fabryczny, to (Clifford) Logic CAN LC4, zatwierdzony przez Forda. Chyba, że do Focusa zmienili model, ale nie sądzę. Nie dostaliście instrukcji alarmu?
W przypadku fabrycznego pojawia się menu alarm na wywietlaczu komputera.
Według instrukcji alarmu podwójne naciśnięcie guzika zamknij pilota w ciągu 1s powinno odłączyć czujniki, ale tak nie jest. Widocznie funkcja jest wyłączona w centralce alarmu.

W Focusie MK3 zmienili panel klimy. Nie macie guzika MONO, za to macie guzik max A/C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., którego ja nie mam. Swoją drogą coś to daje?

Odnośnie świateł w pozycji "0", czyli tzw. skandynawskich, to podobno w Focusie nie palą się tylne lampy, tylko te z przodu, tak słyszałem od kierowcy Focusa, bo sam tego nie zauważyłem.
Teraz, przy tej porze roku w większości Fordów czujnik włącza normalne światła, bo rozpoznaje, że jest ciemno. Nie mam pojęcia czemu, ale widać to np. w Mondeo z dziennymi ledami. A we własnym aucie po działającym "oświetleniu nastrojowym np. w lampce sufitowej.

@combit: Jak ustawisz automatyczne ściemnianie to wtedy pokretło regulacji przyciemnienia też działa, ale regulujesz nim maksymalny poziom jasności dla opcji auto, więc jak masz na maksa, to nie zauważysz różnicy. Musisz nim ustawić żądany poziom.
W przypadku opcji manual, masz zawsze ten sam poziom jasności nocą, a w automacie jest on dodatkowo regulowany czujnikiem.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 29-01-2013 o 14:43
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem