Cytat:
|
Przeczytales chociaz jedno zdanie?? a kto pisał że się nie da??
Kolega myślał że włozy sam slupek kilka detali i będzie git. A tak nie będzie jak przy każdym swapie. Jedynie że zmieniasz zeteca 1.6 na 2.0 to masz mniej ciut roboty , ale nie znaczy że mało.
Do tego kolega dobrze zauważył że zetec s z rodziny sigma , ma odwrócone miejscami kolektory.
cvh stojac od przodu auta , ma kolektor wydechowy z tyłu a z przodu dolotowy. Więc jest sporo roboty z wydechem i wszystkim innym.
Więc jednak mysle ze zanim cos napiszesz poczytaj....
|
czy Polacy muszą być zawsze tacy chamscy??? tak, czytałem. zastanawiam sie tylko dlaczego od razu odradzac, tak po prostu siedzac przed komputerem, nie przeanalizujac najpierw realne mozliwosci. ok, zetec i cvh maja odworcone uklady, ALE patrzac na uklad dolotowy silnika 1.3 lub 1.25, zauwaz kolego ze oprocz przepustnicy, pozostale elementy sa w tym samym miejscu (filtr pow, itd). mozna dopasowac oryginalne rury dolotowe. tak samo z ulkadem chlodzenia. malo roznic.jesli chodzi o wydech, patrzac od dolu, jest w tej samej linii w obydwu przypadkach, wiec majac kolektor z silnika 1.25, mozna latwo polaczyc reszte rur. co do elektroniki, mam ksiazke napraw z fiesty mk4. piny i wtyczka sterownika sa IDENTYCZNE. wiec wystarczy zamienic.
ale to tylko moja opinia. nie jestem specjalista tak jak niektorzy tu obecnych...
pzdr
ced
dla chetnego, nic trudnego, to nie robota na 1 popoludnie, ale wykonalne, bez wiekszego trudu.