Temat: [Focus 2004-2008] Podmiana zegarów z temp. zew.
View Single Post
Stary 29-01-2013, 23:33   #96
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

Cytat:
Napisał paablod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W FF2, przynajmniej w tych z małym wyświetlaczem, podświetlenie jest za pomocą diod smd - typ 3528. Mi się udało spokojnie założyć w innym kolorze - podobnie jak założyłem mocniejsze do kontrolek pozycyjnych i tempomatu, bo w słońcu były praktycznie niewidoczne. Tak, że da się, ale trzeba mieć wprawę w posługiwaniu się lutownicą.
A może Kolega pochwaliłby się wynikami swojej pracy i wrzucił jakąś fotę? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymianę ograniczyłeś tylko do diod bez ruszania rezystorów?

Sam zakupiłem zegary poliftowe z dużym wyświetlaczem i mam w sumie mały dylemat czy zmieniać podświetlenie na zielone. Czerwono-białe naprawdę mi się podobają, jednak wątpliwości mam co do wyglądu całości deski (w szczególności, że mam navi TravelPilot Ex, której wyświetlacz jest dość spory). Paradoks polega na tym, że raczej łatwiej będzie zmienić kolor podświetlenia LCD zegarów, niż nawigacji. No i moje obawy co samego procesu wymiany wynikają też z tego, że z lutownicą się dopiero zaprzyjaźniam, a sam efekt przy zastosowaniu nie sprawdzonych wcześniej diod też nie jest pewny... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(stare zegary, które w nim były poprzednio też nie zadziałają!).
Tego nie wiedziałem, a to cenna informacja- już właśnie nosiłem się z zamiarem przełożenia zakupionych zegarów i odłożeniem ewentualnej decyzji o zmianie ich koloru podświetlenia, a tu widzę jednak, że lepiej zdecydować od razu- jak się upieką przy przelutowywaniu to oszczędzi się choć trochę nerwów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem