ładne, ale trochę można uzupełnić:
Cytat:
|
3. Test audio (dziala u mnie w mkIV na Sony, dziala tez na Sony w poprzednim focusie wiec raczej to stary patent): Majac wlaczone radio nalezy nacisnac i przytrzymac "3" i "6" przez kilka sekund.
|
naciskając jednocześnie 1 i 6 wyświetla się wersja oprogramowania radia (6000cd i Sony)
Cytat:
|
1) test systemu klimatyzacji
|
bez dotykowej navi też można testować i odczytywać kody błedów klimy (było to już na forum MND, ale poniższe przekopiowałem z tesgo postu:
http://forum.fordclubpolska.org/show...2&postcount=14)
Self-test :
1) Nacisnąć przyciski "OFF i nawiew na nogi" na około 2 sekundy, a następnie przycisk "Auto" w ciągu maksymalnie 1,5 sekundy od puszczenia "OFF i nawiew na nogi"
2) System zacznie self-test i ZAPISZE ewentualne kody błędów DTC (Diagnostic Trouble Codes).
3) Naciśnięcie przycisku "odmrażanie" spowoduje wymazanie błędów i wyjście z self-testu.
4) Naciśnięcie jakiegokolwiek innego przycisku spowoduje wyjście z self-testu bez wymazania kodów błędów DTC
Odczyt błędów DTC
1) Nacisnąć przyciski "off i nawiew na nogi" na około 2 sekundy, a następnie przycisk "headroom" w ciągu maksymalnie 1,5 sekundy od puszczenia "OFF i nawiew na nogi"
2) Kody błędów DTC (sporadyczne) zostaną wyświetlone.
3) Naciśnięcie przycisku "odmrażanie" spowoduje wymazanie błędów
Odczyt wersji softu
1) Nacisnąć przyciski "off i nawiew na nogi" na około 2 sekundy, a następnie przycisk "AC" w ciągu maksymalnie 1,5 sekundy od puszczenia "OFF i nawiew na nogi"
Cytat:
|
Gdy telefon nie zaloguje się automatycznie przez Bluetooth do radia SONY 6CD MP3 to:
- nie trzeba gmerać w telefonie ani wyłączać radia, wystarczą 3 kliknięcia na panelu SONY i telefon znów będzie w systemie.
|
nie dotyczy tylko Sony 6cd, bo to zwykłe wybieranie aktywnego telefonu w menu bluetooth'a - działa z 6000cd i Sony (nie wiem jak z navi) wyposażonym w fordowski moduł BT (z/bez usb)