Witam
Tak o to historia kołem się toczy. Najpierw problemy z mk3 teraz zaczyna się z mk4. Nie jestem gościem który szuka dziury w całym, ale jeśli widzę że inne samochody tak nie mają to mnie szlak trafia!
Jak już wcześniej pisałem w innym temacie zaczęło się od znacznego skraplania się wody w reflektorach:
http://www.youtube.com/watch?v=4dWF01OHVO8
Ostatnio byłem na pierwszym przeglądzie i to co zobaczyłem mnie zszokowało. Jak będę miał okazje zrobię zdjęcie.
Otóż klapa bagażnika jest cała wewnątrz(pod tapicerką) pokryta skraplającą się wodą! Woda się skrapla i ścieka i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że 3/4 klapy jest nią pokryte!
Jak się okazało stąd ta woda w kloszach.
Aso generalnie rozłożyło ręce i wskazali na naturalne czynniki. Nie wiem, też tak macie w klapach? pełno osadzonych kropli wody, to nie jest zwykła mgiełka!
Auta nie parkuje w garażu więc nie ma nagłych zmian temperatur.
Woda się osadza w reflektorach na wszystkim i nie wiem czy nie uszkodzi elektroniki, odbłyśników albo kloszy.
Niby osuszyli mi bagażnik ale 2 dni później sytuacja powróciła.
Potrzebuję jakiś mocnych argumentów bo zwykła gadka-szmadka nie pomoże. Co ciekawe jak byłem miesiąc po zakupie z autem w aso i były owady(pisałem w innym temacie) lampe od razu wymienili. Teraz jak pytałem o wymianę bo oprócz wody były owady to stwierdzili że wszystko jest ok gdyż owady ciągną do światła a lampa nie jest szczelna(wydmuchali sprężonym powietrzem). To dobre... ksenony nie są szczelne winne brudne powietrze że są osady. Tylne lampy nie są szczelne winne są owady bo ciągną do światła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3majcie mnie bo padnę!