View Single Post
Stary 01-02-2013, 08:59   #87
ElTomazino
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 Tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Przyciemnianie szyb? czy się opłaca?

Cytat:
Napisał gt500 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie lubie takich modów gdzie byle policjant może bez większego problemu zrobić problem.
A dwa że widocznosc przez takie szyby to też lipa jedna wielka.
No muszę Cie kolego rozczarować w jednym i drugim aspekcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Prawda jest taka że do puki nie masz przyciemnionych szyb w przednich drzwiach to żaden policjant w Polsce nie ma prawa zrobić ci problemu z tego tytułu a dlaczego? bo Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r., w sprawie warunków technicznych pojazdów określa tylko kwestie przednich szyb szyba czołowa musi mieć przepuszczalność światła minimum 75% natomiast boczne w przednich drzwiach muszą mieć minimum 70% z tyłem możesz zrobić co chcesz nawet sprejem zamalować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . To tyczy się kwestii policji. Druga sprawa widoczności przez szybę tak owszem jest fatalna ale przy foliach marketowych czy ze sklepu motoryzacyjnego za 30 zł za 2 m 2. Tak tego rodzaju folie są dramatem nie dość ze są nie do zainstalowania w sposób godziwy to raz a po drugie tracą szybko kolor i faktycznie przez nie widoczność jest jak na mega kacu przy zaparowanej szybie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zajmuje się przyciemnianiem szyb już 13 lat przerobiłem tysiące samochodów i nie raz zdejmowałem takie właśnie folie i zakładałem swoje. Owszem klienci czasem się dziwią czego to jest takie drogie 400 albo 500 zł za przyciemnianie szyb ???? czego tyle??. Można zrobić to i za 150-200. Pytanie pozostaje jedno z czego?? za taką kasę to z największego badziewia i potem masz taki widok, bąble i odbarwioną folie . Ja osobiście od kilki lat instaluje folie marki LLumar jest to amerykańska folia w Polsce mało znana ale jak poszperasz po anglojęzycznych forach to dowiesz się o niej dużo ciekawych informacji i to jak jest oceniana przez użytkowników i instalatorów. Jak dla mnie niema lepszej folii od LLumar jest to TOP najwyższy z możliwych. A widok przez tą folię uwierz nie powtarzalny kolory są żywe i nasycone widok jest naprawdę jak z bajki. Do tego dopasowanie do odcieni fabrycznego przyciemniania i świetne parametry techniczne. Te folie nie mają za zadanie zaciemnić auta ale poprawić jego wygląd zredukować jego nagrzewania i zmniejszyć spalanie w lecie poprzez zmniejszenie obciążenia systemu klimatyzacji. I znacząco poprawić komfort podróżowania po to został stworzony LLumar i tak działa.
Chyba tyle z mojej strony w temacie pozdrawiam.
ElTomazino jest offline   Odpowiedź z Cytatem