Cytat:
|
Chętnie posłucham dlaczego warto? Bo kolega pracuje na BP i jak chciałem zalać to powiedział , żeby dał sobie spokój z 98 ultimate bo leją do tego zbiornika to samo co do 95 zwykłej, myślę , że to nie jedyna taka stacja.
|
Też mam znajomego który pracował w hurtowni paliw na WLKP. Generalnie paliwa typu ultimate , verwa maja więcej dodatków czyszczących układ wtryskowych. Takie paliwo przynajmniej wychodzi z rafinerii.
A że właściciele stacji robią przekręty i z dystrybutorów 95 i 98 leci to samo czyli najczęściej ok. 93okt to inna sprawa.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale z benzyna to jeszcze pikuś. Najgorsza jest ropa. Niech świadczy o tym to , że na zachodzie ludzie nie mają takich problemów z silnikami TDCI jak w PL.
Ale tu się zgodzę. W naszym kraju nigdy nie wiesz co lejesz , mimo że zapłacisz więcej.
Nie ma się co dziwić. Bo w końcu paliwko u nas tanie jak barszcz.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do tematu. To gdyby lać faktycznie to lepsze paliwo(pomijam fakt robienia w konia na stacjach) do Sci to jest to korzystne dla tego silnika ze względu na bezpośredni wtrysk.
Cytat:
|
Zresztą lałem nie raz verve i nic nie zauważyłem, w czym ma pomóc jak masz czujnik spalania stukowego i auto jest do niego przystosowane.
|
W MDO nie trzeba lać 98 ale są silniki wysilone , o wysokim stopniu sprężania które zaleca się tankować tylko 98.
Więc w silniku na 95 nie odczujesz różnicy ale jak zalejesz 95 tam gdzie musi być 98 to różnica jest.