Temat: [Mondeo 1993-1996] wyłączanie elektryki/zwarcie
View Single Post
Stary 03-02-2013, 17:14   #1
STACHHO
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 1.8TD
Rocznik: 1995
Domyślnie wyłączanie elektryki/zwarcie

Witam!
Ostatnio w samochodzie zaczela wariowac, podczas jazdy zupełnie wyłączyły mi się wszystkie elementy związane z elektryką, światła, kontrolki, radio, zegarek, ale silnik nadal pracował, wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki silnik nadal pracował, przekręciłem go spowrotem i po chwili wszystko wróciło do normy, ale zaraz zdarzyło się to drugi raz, słychać było dziwny dźwiek, wróciłem, do domu i następnego dnia normalnie odpalilem samochód i nic sie nie działo, ale dzisiaj postanowiłem jeszcze raz wszystko włączać wyłączać i obserwować reakcję, po włączeniu świateł awaryjnych włączyły się też wycieraczki, a jak włączyłem wycieraczki wyłączyło sie radio, po wyłączeniu silnika zamknąłem drzwi i znów uruchomiły sie migacze, ale zauważyłem ze w aucie zostały włączone kontrolki oleju i ładowania(alternator), no i akumulator padł zupełnie, palą sie te dwie kontrolki i po przekreceniu kluczyka zadna inna sie nie zapala, a silnik nie kreci. Poza tym zauwazyłem nadtopiony przewód masy przy akumulatorze, nie wiem gdzie szukać probelmu, domyślam sie że to wina zawilgocenia, ale może macie jakies inne pomysły..
STACHHO jest offline   Odpowiedź z Cytatem