View Single Post
Stary 04-02-2013, 22:55   #335
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał Joshpl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli rozumiem, że w menu mam tryby jazdy do wyboru, ale nic nimi nie ustawię?
Tryb wyboru profilu jazdy, o którym tu piszesz jest związany z trybem działania elektrohydraulicznego wspomagania kierownicy EPHAS. Dostęp do tego parametru jest możliwy poprzez ELMconfig (HEC->Configuration->Page 2-> rozwijana lista Steering).
Ja aktualnie mam jeszcze założone zegary przed FL bez komputera i udało mi się skutecznie zmienić ten parametr z Comfort na Normal. W zegarach po FL dostęp do tego ustawienia jest możliwy z poziomu menu komputera, jednak w opcjach konfiguracji zegarów można wyłączyć wyświetlanie tego ustawienia (tak jest w egzemplarzu, który nabyłem).

Ustawienie "ESP checkbox in Main menu" w zegarach poFL odpowiada za pojawienie się/ukrycie funkcji aktywowania/deaktywowania ESP poprzez menu komputera (jeżeli samochód nie ma ESP taka opcja w menu komputera jest zupełnie zbędna).

Jak rozumiem masz przedliftingowe zegary z komputerem i u Ciebie aktywowanie tej opcji spowodowało, że w menu pojawił się tryb wyboru profilu działania wspomagania kierownicy, którego wcześniej nie miałeś. Jeżeli nie jest to jakiś błąd oprogramowania to oznacza, że w zegarach przed i po FL tak samo zostały zakodowane dwie różne opcje, czego twórca ELMconfiga nie zaznaczył w opisie tego ustawienia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teisejas jest offline   Odpowiedź z Cytatem