Temat: [Mondeo 2007-2014] Regularnie rozładowujący się akumulator
View Single Post
Stary 09-02-2013, 18:21   #137
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Regularnie rozładowujący się akumulator

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok więc tak
Również miałem problem z rozładowującym się akumulatorem aż w końcu doszło do sytuacji że auto po tym jak stało 2 dni po prostu się rozładowało na amen. Cała sprawa miała miejsce na terenie Szwecji. Próbowali go odpalić z startera nie dało rady, ładowali aku też nie dało rady. Wymienili rozrusznik i auto zadziałało, ale następnego dnia znów ujrzałem informacje że aku jest rozładowany. Pojechałem do innego ASO i tam długo gawędzili co jest przyczyną. Okazało się że w spoczynku auto ciągnie sporo amperów na bezpieczniku od zegarów.
Przeprogramowali zegary i problem minął, napięcie znikło i już się nie rozładowywuje. Generalnie mechanik stwierdził że to cud bo on generalnie tylko wgrał nowe oprogramowanie. Powiedział że on nie wie czy to on to zrobiłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak nawiasem Ford Assistance zaczyna się i kończy tylko na holowaniu auta potem radź se sam;]

Tu masz temat o tym:
http://forum.fordclubpolska.org/show...ght=uziemnione
Nie wiem czy jest taka możliwość żeby sprawdzić jakoś wersję oprogramowania zegarów? (tryb serwisowy) Domyślam się, że masz Convers +?
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem