View Single Post
Stary 11-02-2013, 11:08   #19
avetd
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Focus MK1
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: wczesnie wlaczajacy sie wentylator chlodnicy

Witam

Jak narazie problem uważam za rozwiazany chociaż i tak nie do końca, zobacze jak to bedzie wygladac jak sie ociepli.

Mianowicie, chlodnica wyjeta i sprawdzona, jest czysta. Sprawdziłem termostaty w garnku po podgrzaniu wody do okolo 85C i w tej temp. zaczal otwierac sie nowy termostat stary zaczal sie otwierac po przekroczeniu 95C takze troszke za pozno, problem najprawdopodobniej tkwił w trudnym do odpowietrzeniu ukladu chlodzenia. W termostacie jest dziurka a w niej kawalem czegos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., usunalem to coś i zostawilem otwór drożny a termostat wlozylem ustawiajac ten otwór ku górze. Po odpaleniu auta plyn w zbiorniczku zaczal inaczej sie zachowywac a mianowicie poziom plynu nie zmieniał sie tak jak to mialo miejsce kiedy ten "cycek" w termostacie był. Zauważyłem też, że autko minimalnie dluzej sie rozgrzewa ale to tez moze przyczyna tego, że najprawdopodobniej tym razem weszło wiecej płynu do układu.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze wątek pomoże innym.
avetd jest offline   Odpowiedź z Cytatem