Temat: [Transit 2000-2006] Pukanie metaliczne w silniku 2.4 TDCI
View Single Post
Stary 11-02-2013, 13:36   #1
witek563
ford::amateur

Imię: Witek
Model: Ford Transit
Silnik: 2400
Rocznik: 2004
Domyślnie Pukanie metaliczne w silniku 2.4 TDCI

Witam,bardzo bym prosił o porade w sprawie pukania silnika-----silnik po remoncie odpalił bezproblemowo jednak przechodził w tryb awaryjny i gasł.Po podłaczeniu komputera okazało się ze siedza wtryskiwacze---umówiłem sie na regeneracje i pech chciał ze akurat tego dnia auto zgasło i nie chciało odpalić więc pojechało na holu na regeneracje wtryskiwaczy.Nastepnego dnia dzwoniłem i mechanik stwierdził ze odpalił auto i wtryskiwacze juz sa robione.Po 2 dniach auto do odbioru i okazało się ze auto puka metalicznie,gosc który naprawiał wtryski--auto serwis-stwierdził ze wtryski sa dobrze zrobione a puka w klawiaturze wiec odebrałem auto i zaprowadziłem do mechanika który składał silnik i po rozebraniu klawiatury jest OK wiec kazałem mu wyjac wtryski--co sie okazało--wtryski wygladały na wcale nie robione wiec zawiozłem do auto serwisu tam gdzie robili na poprawe i oczywiscie awantura ale sprawdził jeszcze raz i okazało sie ze jeden wtryskiwacz sie zacinał--poprawka zrobiona,wtryski odebrane i znów pukanie metaliczne.Tak zrobiłem już 1800km i nic sie nie dzieje,odpala w mrozy,moc normalna wszystko ok tylko to pukanie delikatne,metaliczne.Prosze o pomoc i sugestie--komputer nic nie wykazuje.Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez witek563 ; 11-02-2013 o 13:38
witek563 jest offline   Odpowiedź z Cytatem