View Single Post
Stary 12-02-2013, 19:50   #1058
yarosyaros
ford::average

Imię: Jarosław
Model: FOCUS
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest równie sensowne jak kodowanie nowymi kodami.
Po tygodniu będzie działało tak samo. Pisałem to już wiele razy.
Wtrysk ma być sprawny mechanicznie. Wtedy kodowaniem mozna sobie nie zaprzątać głowy. Natomiast jeśli wtrysk pracuje nieprawidłowo to żadne nawet "złote" kody nie pomogą. Strata kasy.
Kolego po regeneracji wtryskiwaczy zmienia się ich charakterystyka, jakbyś nie wiedział, na maszynie które generuje kody C2I wtryskiwaczy jest przeprowadzony test na maszynie probierczej z tym własnie kodem, reasumując każdy porządny zakład który zregeneruje wtryskiwacze CR nada im nowe kody, które trzeba wczytać do komputera(w wypadku Focusa) w mondeo nie trzeba bo nastąpi samoadaptacja, jeśli ich nie wczytasz to będzie pojawiaj się błąd, a jeśli wpiszesz kod serwisowy(zerowy) to wtryskiwacze nie są prawidłowo wysterowywane przez komputer(zgodnie z ich charakterystyką)podobnie będzie jak do zregenerowanego wtryskiwacza wpiszesz stary kod. Jeśli nie było by takiej potrzeby to producent by tego nie wprowadził.

Bump:
Cytat:
Napisał galgan29 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie dalej nie odpala. kody błędów P1664, P1665, P0300, B1359. Tych się nie da skasować. O co kaman? Jeden wtrysk ma same zera, Jutro spróbuję go zakodować ale nie wiem czy to coś da...
Kolego dwa pierwsze błędy mówią coś o uszkodzeniu pompy paliwa. Stąd pewnie nie odpala bo pompa nie podaje paliwa na szynę i wtryski

Bump:
Cytat:
Napisał galgan29 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie dalej nie odpala. kody błędów P1664, P1665, P0300, B1359. Tych się nie da skasować. O co kaman? Jeden wtrysk ma same zera, Jutro spróbuję go zakodować ale nie wiem czy to coś da...
Jeśli chodzi o kody zerowe to nawet jak uda Ci się zakodować to nic nie będzie to miało do odpalenia, na zerowym też powinno, ktoś nie miał lub miało zły kod stąd został wczytany zerowy