View Single Post
Stary 14-02-2013, 22:34   #10
marcink719
ford::average

Imię: Marcin
Model: Galaxy mk3, Focus mk1
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM, 2.0 SPI
Rocznik: 2007,2003
Domyślnie Odp: Darmowy przegląd przy okazji wymiany emblematu. Ktoś korzystał z takiego przeglą

Dzisiaj byłem na tym przeglądzie, oczywiście tylko logotypy ford nadają się do wymiany, więc emblematy ghia pozostały stare (chociaż już są wyblaknięte). Loga forda to muszą być w naprawdę złym stanie - czyli jakiś łuszczący lakier bo tak to nie ma podstaw do wymiany - facet powiedział że musi wtedy zrobić zdjęcia, bla bla bla. Przy okazji przegląd był nawet lepszy niż na oko tzn. sprawdzili hamulce i stan amortyzatorów, jakieś parametry wydrukował z komputera. Za drugim podejściem - w focusie, emblematy też były w miarę przyzwoite, może trochę jeden wyblakły, ale nie nadawał się do wymiany. Pan zapytał czy coś jest do roboty bo tak to nie bierze na przegląd. Wg mnie cała ta akcja to jest nadzieja forda na wyciągnięcie dodatkowej kasy (w galaxy stwierdził, że trochę ściąga w prawo i ustawienie zbieżnosci maja za 130). A jak tu niektórzy piszą, że biorą im auta na godzine na warsztat, to ciekawy jestem co zdąża zepsuć w tym czasie.

A notabene to dzisiaj w galaxy uderzyłem oponą o krawężnik i jest trochę uszkodzona z boku (nacięty bok na obszarze 2x2cm) i Pan od razu stwierdził, że może wybuchnąć a samochód przy 180 kmh jest już nie do opanowania. dachowanie itd. Pojechałem zaraz do wulkanizatora, zobaczył i powiedział, że nic się nie stało, nie ma wybrzuszenia więc głębsza warstwa nie jest uszkodzona i wystarczy w ramach zabezpieczenia podkleić kropelką nacięcieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A opony są nowiutkie w tym sezonie założone. Nie chce od razu mowic ze ford calkowicie nie ma racji ale troche rozbiezne opinie...:/

A na takie akcje to najlepiej wysłać żony - one to najlepiej potrafią załatwić wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez marcink719 ; 14-02-2013 o 22:39
marcink719 jest offline   Odpowiedź z Cytatem