Cytat:
|
tak sobie patrzę w tabelę hany i widzę że czerwona hana w 100 procentach wystarcza przy dobrym parowniku , teoretycznie nasze mondki mają moc 36,5 Km / cyl hana czerwona jest w zakresie 26- 39 Km w tym te 39 Km jest osiągalne dla ciśnienia 1,2 bar przy pełnym obciążeniu biorąc pod uwagę że reduktor silver podaje 0,9 - 1,7 bar a stabilnie jak poczytałem 1,1 bar to praktycznie nie ma podstaw i nie ma lepszej konfiguracji . Bo co jak damy zielone ich praca to 33 - 50 Km / cyl czyli trza by reduktor rozkręcić na max ba gdzie dla mondka ustawienie Hany zielonej to minimalne ciśnienie +- 0,85 bar praktycznie hana nie jest w stanie podać optymalnej mieszanki da zawsze większą .
|
To w teorii, ja też tak kalkulowałem, ale zaufałem praktykom i mam zielone do mojej Vectry 1.8 115km pasują idealnie. Ciśnienie około 1.1 instalacja zestrojona po korektach OBD, są takie jak na benzynie, czasy wtrysków też podobne, pali mi około 10l przy mojej jeździe.
Ps. Wtryski te kupiłem z myślą o Fordzie i tym silniku, do Vectry na handel powrócą Waldemary, tylko jakoś kiepsko mi idzie kupowanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.