Temat: [S-MAX 2006-2015] zamiana 6000cd na SONY 1CD
View Single Post
Stary 18-02-2013, 10:38   #8
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: zamiana 6000cd na SONY 1CD

Cytat:
Napisał michalyyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobra, czyli jesli chodzi o funkcje to wszystko jasne. Zostaje kwestia tylniej scianki radia. Zauwazylem, ze te radia FORD SONY maja wyjscia antenowe pojedyncze i podwojne! Z czego wynika roznica?
[...]
Witam

Z tym podwójnym złączem antenowym, to mnie zaskoczyłeś - ja takiego nie spotkałem

Chyba chodzi o funkcję waveclear (chyba tak się pisze) - poprawa selektywności odbioru

Generalnie - raczej mała szansa abyś trafił na takie radio

Wymieniałem radio Ford 6000 na Sony , zarówno w mondeo mk3 jak i mk4 i żadne Sony nie miało podwójnego złącza antenowego

Po drugie - jak wepniesz tylko jedną antenę, to nie będzie problemu z odbiorem

Trzy - jeśli masz wątpliwości, to po prostu kup radio Sony z pojedynczym złączem antenowym

Cytat:
Napisał michalyyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Czy radio ktore dzialalo we Fordzie KUGA model C394, bedzie z powodzeniem wspolpracowac z SMAXem 2012?
[...]
W S-Maxie masz radio owalne, a w Kudze masz radio prostokątne => mam wątpliwości (nie znam odpowiedzi)
- czy ramka dodatkowa jest demontowalna i czy łatwo
- czy nie ma innego sposobu mocowania
a) w S-Maxie przykręcane
b) w Kudze - chyba na wcisk i zatrzaski

Tu mogą pomóc koledzy którzy wymieniali sprzęt grający w Kudze

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 18-02-2013 o 10:50
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem