View Single Post
Stary 18-02-2013, 22:08   #4
PiotrSL
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Focus MK3 Titanium Candy Red
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Sprawdzenie S-max 1,8 tdci

Cytat:
Napisał kolo100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,
Jak dla mnie cena nierealna pomimo, że trzeba doliczyć opłaty. Ubezpeczałem teraz swojego Maxia i wycenili w Allianz na 39600pln rocznik 2007.
Co do dwumasy to wymieniałem na początku grudnia komplecik, 2500pln z robocizną. Jednakże nie wiedząc czemu w każdym dieslu jaki miałem, siada koło dwumasowe... Kwestia techniki jazdy???

Pozdrawiam
Nie porównywałbym wyceny samochodu przez agenta ubezpieczeniowego do jego realnej wartości. Zazwyczaj zawyżają wartość, żeby zainkasować wyższą składkę, a jeśli minie miesiąc od odnowienia polisy i dojdzie do szkody to nagle auto jest warte zdecydowanie mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jedyne co w tym przypadku się sprawdza to wykupienie stałej sumy ubezpieczenia na cały rok, ale wiadomo - za to trzeba odpowiednio dopłacić. Ciekawe jest np. to, że BMW E90 z 2005 roku wyceniane przez właścicieli na średnio 35-40 tyś zł według eurotaxu jest warte 29 tyś..
PiotrSL jest offline   Odpowiedź z Cytatem