Cytat:
A notabene to dzisiaj w galaxy uderzyłem oponą o krawężnik i jest trochę uszkodzona z boku (nacięty bok na obszarze 2x2cm) i Pan od razu stwierdził, że może wybuchnąć a samochód przy 180 kmh jest już nie do opanowania. dachowanie itd. Pojechałem zaraz do wulkanizatora, zobaczył i powiedział, że nic się nie stało, nie ma wybrzuszenia więc głębsza warstwa nie jest uszkodzona i wystarczy w ramach zabezpieczenia podkleić kropelką nacięcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A opony są nowiutkie w tym sezonie założone. Nie chce od razu mowic ze ford calkowicie nie ma racji ale troche rozbiezne opinie...:/
A na takie akcje to najlepiej wysłać żony - one to najlepiej potrafią załatwić wszystko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Z tym uszkodzeniem opony, to trzeba ostrożnie... Jeśli to tylko otarcie/rysa na gumie, to nie ma problemu, ale jeśli rzeczywiście jest nacięcie, to proponuję, abyś podjechał jeszcze do innego wulkanizatora do weryfikacji.
Akurat boczna część opony jest znacznie słabsza niż ta z bieżnikiem i większe (głębsze) nacięcia dyskwalifikują używanie takiej opony. Takie zdanie przynajmniej reprezentuje "mój" doświadczony wulkanizator.
PS. Samo wybrzuszenie może się pojawić z czasem - wszystko kwestia jak znaczne było uszkodzenie, czego Ci oczywiście nie życzę...