Cytat:
|
Parę razy udało mi się odpalić auto po męczeniu go tzn kręciłem silnik przez 1-2 sek i wyłączałem kluczyk i tak po męczeniu przez 10 minut zadymiło z rury i odpala, zgaszę go i następny start bez problemu.
|
Kolego, co to za męczenie- możesz go śmiało trzymać 10-15 sekund na rozruszniku i później robić przerwę- o ile się nie mylę, to nawet w instrukcji jest napisane coś o 20 sekundowym kręceniu rozrusznikiem bez przerwy.
Cytat:
|
Mechanik tak poradził aby nie kręcić długo bo zaleje, po pierwszym nie odpaleniu nie znaleziono przyczyny, kręciłem do wyczerpania akumulatora potem do mechanika na drugi dzień po naładowaniu odpalił. Ponoć tylko przeczyścili silnik po zalaniu.
|
Zmień mechanika, bo ten Cie oszukuje- diesla nie idzie zalać, to nie benzyna.
Cytat:
|
A i jedna istotna sprawa podczas tego jak temperatura spada poniżej około 5 stopni to po przekręceniu stacyjki mam napis TEST i potem GAGE ale to jest zawsze jak zbliża się temp do zera i spada poniżej i po tych komunikatach auto w innych przypadkach niż opisane odpala bez problemu.
|
To efekt za niskiego napięcia na akumulatorze- prawdopodobnie masz aku na wykończeniu i powoli możesz się szykować do zmiany.
Na pierwszy strzał, ja bym sprawdził czy grzeją świece, być może po tym postoju jakiś czujnik temperatury nie uruchamia podgrzewania świec, silnik nie jest już najnowszy i ma problem żeby odpalić bez wstępnego podgrzania.
Być może masz problem z zapowietrzaniem- akurat po przejechaniu 1000 m do filtra/pompy dociągane jest powietrze i dlatego auto nie pali- to już taka moja luźna teoria ;-)