Cytat:
|
Kolego, co to za męczenie- możesz go śmiało trzymać 10-15 sekund na rozruszniku i później robić przerw
|
No właśnie tak też robiłem z tego powodu że mechanik tak mi kazał.
Cytat:
|
Zmień mechanika, bo ten Cie oszukuje- diesla nie idzie zalać, to nie benzyna.
|
No widzisz o tym sam nie wiedziałem, choć dziwiłem się że żarową świecę idzie zalać.
Cytat:
|
To efekt za niskiego napięcia na akumulatorze- prawdopodobnie masz aku na wykończeniu i powoli możesz się szykować do zmiany.
|
No właśnie tutaj aku założony niecały rok temu, raz go tylko ładowałem bo podobnej akcji i w sumie po pełnym naładowaniu też taki komunikat.
Cytat:
|
Na pierwszy strzał, ja bym sprawdził czy grzeją świece, być może po tym postoju jakiś czujnik temperatury nie uruchamia podgrzewania świec, silnik nie jest już najnowszy i ma problem żeby odpalić bez wstępnego podgrzania.
|
Do zasilania świec po pierwszej takiej akcji podłączyłem sobie diodę i w momencie kiedy idzie zasilanie na świece dioda mi się świeci i tutaj grzanie jest ok.
Cytat:
|
Być może masz problem z zapowietrzaniem- akurat po przejechaniu 1000 m do filtra/pompy dociągane jest powietrze i dlatego auto nie pali- to już taka moja luźna teoria ;-)
|
Ta ostatnia luźna teoria by pasowała chyba najbardziej. Tylko dziwi mnie ten jeden przypadek że po 4 h w sobotę nie odpalił a przyszedłem po 8h i autko pyknęło bez zająknięcia na strzała.
No i pytanie dlaczego tak się dzieje tylko przy temperaturze -7 do +2C. Latem mogę zrobić ten sam odcinek i bez problemu pali.
Najgorsze jest to że do mechanika zajadę, auto u niego postoi aku naładuje i rano mu odpali bez problemu, a jak pali to ciężko znaleźć usterkę :/