View Single Post
Stary 21-02-2013, 00:30   #24
PiotrSL
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Focus MK3 Titanium Candy Red
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Ford FOCUS II TITANIUM prośba o opinie

Cytat:
Z Francji bez VAT jest tylko pojazd jeżeli jest wpisane na fakturze art 297 (zwolniony z VAT) lub dopisek "......sur le marge" (opodatkowania marżą)

Z Włoch jest to odpowiednio art 36 DL 1995 (zwolniony) lub 41/1995 (marża)

Niemcy to art 25a

Austria to art 24

bez tego na fakturze jest do zapłaty pełny VAT, jak oglądacie czasami faktury z zachodu to zwróćcie na to uwagę
Dziękuje bardzo za rzetelną podpowiedź! Proszę tylko o potwierdzenie czy dobrze zrozumiałem: jeśli jest zapis na fakturze "art 297" lub "sur le marge" to w Polsce auto musi być sprzedane na fakturę z VATem, bo we Francji było bez, czy na odwrót?

Bump:
Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PiotrSL o skrzyni jak chcesz mogę ci napisać co z nią było, wariantów będzie wiele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., masz już wszystkie (chyba)dane, nie będziemy na siłę odciągać ciebie od tego auta, zrobisz jak uważasz. Koniec, kropka.
Właśnie tak się składa, że o skrzyni i stacyjce jeszcze nikt nic nie napisał, więc jak najbardziej proszę coś napisać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z danych na nie, na razie wiem tyle, co sam się dowiedziałem, czyli że jest cofnięty przebieg.

Bump:
Cytat:
Napisał Szprytny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale tak jak mówią przedmówcy chyba wołami nie da się Ciebie odciągnąć od tego wynalazku :-).

Moim zdaniem coś musi być na rzeczy z tym autem bo cena jest zdecydowanie za niska:
albo wałek na vat
albo auto miało jakąś przygodę
albo jeszcze coś innego
Właśnie próbuje się w jakiś sposób dowiedzieć co może być na rzeczy, dlatego pytam.

Ostatnio edytowane przez PiotrSL ; 21-02-2013 o 00:36
PiotrSL jest offline   Odpowiedź z Cytatem