Cytat:
|
Z Francji bez VAT jest tylko pojazd jeżeli jest wpisane na fakturze art 297 (zwolniony z VAT) lub dopisek "......sur le marge" (opodatkowania marżą)
Z Włoch jest to odpowiednio art 36 DL 1995 (zwolniony) lub 41/1995 (marża)
Niemcy to art 25a
Austria to art 24
bez tego na fakturze jest do zapłaty pełny VAT, jak oglądacie czasami faktury z zachodu to zwróćcie na to uwagę
|
Dziękuje bardzo za rzetelną podpowiedź! Proszę tylko o potwierdzenie czy dobrze zrozumiałem: jeśli jest zapis na fakturze "art 297" lub "sur le marge" to w Polsce auto musi być sprzedane na fakturę z VATem, bo we Francji było bez, czy na odwrót?
Bump:
Cytat:
PiotrSL o skrzyni jak chcesz mogę ci napisać co z nią było, wariantów będzie wiele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., masz już wszystkie (chyba)dane, nie będziemy na siłę odciągać ciebie od tego auta, zrobisz jak uważasz. Koniec, kropka.
|
Właśnie tak się składa, że o skrzyni i stacyjce jeszcze nikt nic nie napisał, więc jak najbardziej proszę coś napisać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z danych na nie, na razie wiem tyle, co sam się dowiedziałem, czyli że jest cofnięty przebieg.
Bump:
Cytat:
|
Ale tak jak mówią przedmówcy chyba wołami nie da się Ciebie odciągnąć od tego wynalazku :-).
Moim zdaniem coś musi być na rzeczy z tym autem bo cena jest zdecydowanie za niska:
albo wałek na vat
albo auto miało jakąś przygodę
albo jeszcze coś innego
|
Właśnie próbuje się w jakiś sposób dowiedzieć co może być na rzeczy, dlatego pytam.