kolego... nie zaglądałem kilka dni, ale chętnie opowiem o moich doświadczeniach...
błąd P0420 wyświetla mi się raz na jakiś czas... najczęściej gdy jadę spokojnie ze stałą prędkością obrotową... po 3 razie zakupiłem kabel ELM i kasuję ten błąd sam, ponieważ wg. Panów ze Szczotkarskiej to tylko wymiana katalizatora wchodzi w grę... a, że błąd nie powoduje żadnych więcej problemów (przejechałem z nim raz ponad 1000km) to pogodziłem się z nim i zaprzyjaźniłem... wiem że to nie metoda ale nie chcę wymianiać kata... boję się, że zamiennik też może powodować błędy i wtedy kasy nie ma a błędy są... a na oryginał mnie nie stać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale zastanawiałem się nad tym i dochodzę do wniosku, że to niekoniecznie katalizator jest winny... ponieważ błąd pojawia się przy stałych, najczęściej nie za wysokich obrotach 2500-3000tys to taka ilość spalin nie powinna przeciążyć katalizatora... tym bardziej, że jak lecę w trasie 4000-4500tys to problem NIGDY nie występuje...
myślę, że to jest problem mieszanki i w tych okolicznościach stawiałbym na jakiś błąd EGR który dopala w takich sytuacjach spaliny... tym bardziej, że z tego co pamiętam błąd sugerował bank1 czyli pierwszą sondę...
tyle mojej opinii... jeżeli wymienisz katalizator to daj znać czy to coś zmieniło...