Cytat:
|
Racja. miałem na myśli główną pompę paliwową czy może dawać takie objawy?
|
Może... Ta pompa Lucasa pracuje zalana całkowicie paliwem, które oprócz tego, że jest tłoczone przez sekcję wysokiego ciśnienia do wtryskiwaczy - to pełni rolę czynnika wykonawczego w nastawnikach dawki i kąta wtrysku. Ciśnienie wypełniającego pompę paliwa musi mieć dokładnie ustalone ciśnienie - inaczej nastawniki wariują, nie ustawiają się w zadanych pozycjach, a czujniki ich położenia alarmują ECU i układ wchodzi w tryb awaryjny. Najgorsze, że spowodowane to może być np zapowietrzeniem w filtrze paliwa, a układ wywala błędy zupełnie od czapy - np że nastawnik dawki wtrysku jest uszkodzony. Podobne objawy daje uszkodzony zawór start-stop. Co gorsza - może prawidłowo zatrzymywać pompę, ale tłumi stale przepływ obniżając ciśnienie... Itd, itd.
Jednak u ciebie - wg mnie - najistotniejszą rzeczą jest to, że cały dolot był zawalony olejem z turbiny. Olej ten mógł pójść także do przewodu czujnika MAP i zakłócić jego odczyty. Potwierdza to tabela możliwych błędów z opisanymi skutkami i przyczynami... No i zastanawia mnie to dudnienie z dolotu... Czujnik pedału gazu też podejrzany - koledzy opisywali jego awarie nie raz...
Powiedz jeszcze: czy gdy padła turbina to dostał niekontrolowanych obrotów i trzeba go było zadławić na biegu, czy jednak zgasiłeś go normalnie stacyjką?