Cytat:
|
Ja już wymieniałem, na używke 2 lata temu, i właśnie na te węższą . Ale jak może być mniejsza turbo dziura jak ta rura chyba już jest wylotową z turbo ??
Ja ostatnio jezdziłem c-maxem i focusem II z silnikiem 1.6 tdci 110KM i powiem że chce ale chyba nie wymienie na taki motor, ze względu na tę dolną turbodziure i słabszą reakcje na dodawanie gazu zwłaszcza w dolnych częsciach obrotów. Ja mam bez zmiennej geometri i 90KM, szybciej reaguje , płynnie i millej od tych ze zmienną geometrią.
|
Silnik silnikowi nierówny. Może Ty masz jakieś mocne 90KM, a kolega miał słabe 110KM? Nie rozumiem dlaczego dziwisz się, że rura za turbo ma wpływ na turbodziurę? Przecież to oczywiste jest. Liczy się pojemność układu dolotowego - im większa, tym dłużej turbinie zajmuje nadmuchanie jej i tym większa jest turbodziura. Z drugiej strony przekrój też musi być odpowiedni, aby zapewnić wystarczający przepływ powietrza, także musi tutaj pojawić się kompromis turbodziura vs maksymalna wydajność układu.
Nie powiesz mi, że turbo ze stałą geometrią lepiej będzie ciągnąć niż turbo ze zmienną, szczególnie od niskich obrotów. VTG właśnie po to zostało wymyślone, aby zapewnić lepszą reakcję na niskich obrotach. Kierownica spalin kieruje ich więcej na wirnik na niskich obrotach, a potem na wysokich zmniejsza ich ilość aby nie dopuścić do przeładowania. Ciśnienie spalin na niskich obrotach jest małe, na wysokich znacznie wzrasta, dlatego stała geometria zawsze będzie działać gorzej od VTG (sprawnego oczywiście).