Cytat:
witam
mam już koniec tylnich hamulców bębnowych o rozmiarze 203mm w moim mkI 1.8 16V htb z 1994r
prócz tego samoregulatory już się skończyły, zamienników ich znaleźć nie mogę , znalazłem tylko do bębnów 228
Więc moje pytanie brzmi czy mogę założyc bębny 228 wraz ze szczękami w miejsce starego bębna 203 ,
1 czy mocowania szczęk będą pasować?
2 czy bęben zmieści sie w miejsce starego?
3 jeżeli by koazało się że nie można zrobić takiej zamiany to proszę być może o
jakiś namiar na samoregulatory do 203mm w rozsądnej cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Kup sobie kpl tarcz + zaciski + tarcza kotwiczna (około 150zł kpl na dwie strony - używane)+ nowe przewody (20zł szt) i linki ręcznego (40zł kpl) i ciesz sie hamulcami jak brzytwa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tak zrobiłem i teraz nikt mi nie powie ze bebny są lepsze. A pracy przy tym jest na 2 godziny.
Ps. Piasty zostają stare bo pasuja i sa takie same (na odsadzenie na ktore wchodzi beben wchodzi tarcza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) p&p
Kolego ja mam kombi ale w HB jest o wiele wiele łatwiej bo wiecej cześci jest.