View Single Post
Stary 26-02-2013, 10:56   #362
jareeq
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 TDCi 90km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak odpalisz update ROMu (=firmware) zegarów (tzn. HECa) to będziesz miał w efekcie jego najnowszą wersję, z zauważalnych rzeczy to dojdzie Ci Ford EcoMode (wyświetla koniczynki za ekonomiczną jazdę)
żadnych, innych operacji nie trzeba robić, aby zaktualizować zegary
"wirus" nie zmieni się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy majak i tedi_k czytam ten temat z dwóch powodów po pierwsze w sprawie prostej PCM + elconfig + 1.6tdci i drugie, programowanie zegarów.

O il pierwszy temat jest dla mnie jasny tzn może być problem z 1.6 tdci i elmconfig i na razie to mi wystarczy.

O tyle Drugi temat bardziej mnie zainteresował i teraz proszę was o informację czy dobrze celuję.

Jakiś czas temu pisałem w jednym temacie na forum o uporczywym wyłączaniu się sygnału dźwiękowego pozostawionych świateł. Rozwiązanie jest proste - albo reset zegarów /zdjęcie klemy z akumulatora , albo programowanie zegarów.

I pytanie - czy zmiana romu zegarów może rozwiązać taki problem czy nie tędy droga ?
jareeq jest offline   Odpowiedź z Cytatem