Sosnowiec - bliżej mi do Katowic stąd brałem pod uwagę tedi_k'a :-)
[edit]
Wiem że całość wchodzi w lekki offtopic - wiec dla tych którzy nie chcą czytać całości - chodzi o to czy ELM327 pomoże w rozwiązaniu problemu z brakiem sygnału włączonych świateł (na stałę)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozmawiałem z polecanym na forum mechanikiem przy okazji wymiany czujnika, albo się nie dogadaliśmy albo mnie trochę ściemnił. Nic nie wspomniał o programowaniu zestawu wskaźników (mimo że przynajmniej 2 osoby opisywały to jako remedium na opisaną dolegliwość) za to powiedział, że to efekt świateł dziennych które mam samochodzie (montowane w aso - drut oporowy i bezpieczniki - światła na 100 % przód i tył). Zaproponował wymianę na 'prawdziwe światła dzienne' włączające się dopiero po odpaleniu silnika. Ogólnie nie jest to taki zły pomysł biorąc pod uwagę heblowanie na start z pełnym oświetleniem w zimie. Jednak nie wiem do końca czy nie wymaga to czy tak czy tak programowania, zmiany przełącznika, czujnika itd. Dlatego biorę pod uwagę programowanie ELM poza aso co w kosztach nie wychodzi tak źle a w najgorszym wypadku doda opcje ECO do wyświetlacza.