Masz awarię pewnie modułu od świateł. To że włączają się te doświetlające zakręty wynika z faktu, żebyś całkowicie nie pozostał bez świateł i był widoczny dla innych.
O jakich dziennych piszesz? Masz domontowane jakieś? Bo C-max nie ma ich fabrycznie.
Natomiast mogę Ci potwierdzić, że u mnie też teraz w ciągu dnia działają normalne światła. Widać to bo działają też spryskiwacze reflektorów i oświetlenie nastrojowe. Czujnik jest według mnie źle ustawiony. Włacza światła, gdy jest jeszcze całkiem widno. Ale to w każdym Fordzie tak jest. Czujnik widzi światło od góry, a śnieg odbija światło od dołu, więc dla czujnika jest obojętny.
Czujnik świateł działa razem z tym od wycieraczek tylko przy włączeniu w kompie opcji tzw. świateł deszczowych. Wtedy jak pada to włączają się mijania. Jeszcze włączony jest w to czujnik nasłonecznienia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do atrapy to bym się wyluzował i poczekał co wyjdzie z czasem. Jak źle polakierują, to wyjdzie szybko.