Odp: ELM327 1.4b + ELMConfig = nie działa
Witam i przepraszam, że się podłączyłem do tematu, nie chcę zakładać nowego. A mam taki problem:
Kupiłem od pewnego Allegrowicza dwa komplety Elm327 bluetooth. Komputer widzi elm bez problemu, gdy paruje urządzenie wybieram bez pin instaluje się i system robi wirtualne porty Com, w urządzeniach bluetooth widoczne jest urządzenie, jako OBD2, (Czyli niby wszystko jest ok) przy próbie połączenia z przez program np. Fordscan albo inny dostaje komunikat, że urządzenie Bluetooth próbuje się połączyć daje ok i mam podać kod parowania, (choć jest już niby z parowane i zapisane) i tu jest problem próbowałem 0000 1234 5678 7890 i różne takie kombinacje, zero efektu. Także przy instalacja od nowa, wybieram kod parowania 1234 czy inny ... ten sam efekt (nie może dodać urządzenia z powodu błędu uwierzytelnienia) przez telefon czy tablet też żąda kodu. Dziwne, że na obydwa mają ten sam problem z hasłem. Koleś, od którego nabyłem twardo twierdzi, że nie ma tak żadnego pin (a w jego aukcji pisze, że jeśli jest pin parowanie to 1234) ma ktoś jakiś pomysł, można to jakoś przerobić na USB czy obejść ten pin, proszę o pomoc .
Ostatnio edytowane przez pixel20 ; 27-02-2013 o 03:29
|