View Single Post
Stary 27-02-2013, 07:42   #6
krzymal
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Co to za złączka? Mondeo MK4 2.0TDCI

Parktronik ciąg dalszy.
Potrzebuję odpowiedzi na parę nurtujących mnie pytań. W moim Modeno MK4 mam parktronik tylko z tyłu, tak go kupiłem. Wiem, że miał zmieniony przedni zderzak w którym obecnie nie ma parktronika. Paktronik z tyłu nie działa, tzn. objaw jest taki, że po włączeniu wstecznego pojawia się dochodzący z tylnej części auta długi sygnał dźwiękowy i mryga na przycisku parktronika napis „ON” sygnał po chwili cichnie, kontrolka gaśnie i nic więcej się nie dzieje. Z przedniej części auta nie słychać nic. Pod prawą przedną lampą znalazłem złączkę od parktronika (to ta ze zdjęcia, dzięki SebaNa), jest ona zasilana po włączeniu zapłonu napięciem około 11,2V. Kupiłem wiązkę parktronika z czujnikami do przodu i ją podłączyłem, niestety nic się nie zmieniło. Z przodu nadal cisza, a tył objawy takie same. Myślałem, że błąd generuje brak przedniej wiązki ale jak już wspomniałem nic się nie zmieniło po jej wpięciu. Macie może jakieś sugestie, rady? No oprócz skierowania do serwisu, przynajmniej na razie 

Jeżeli sobie dobrze przypominam to po włączeniu zapłonu, na luzie bez włączonego biegu po wcisnięciu przycisku od parktronika pojawia się ten sygnał z tyłu i mryga kontrolka ON. Generalnie objaw taki sam jak opisałem powyżej.

Ostatnio edytowane przez krzymal ; 27-02-2013 o 07:44
krzymal jest offline   Odpowiedź z Cytatem