koledzy bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Jestem z Poznania, ale nie ma problemu, abym podjechał gdzieś w promieniu powiedzmy max 100 km aby mi ktoś pomógł z tym cholerstwem...
czytając Wasze wypowiedzi nadal nie za bardzo to kumam, bo jeden pisze, że wystarczy obejść przetwornice i podać 12V na zwykłe żarówki, drugi, że całą instalację trza nową... dochodzę do wniosku, że wymiana na zwykłe to masakra jakaś (nowe lampy, nowa wiązka, do tego jeszcze problem z regulacją - czy gra warta świeczki ? no chyba, że ktoś potrafi zrobić to profesjonalnie, że nie będę miał później problemów w zamian za całą instalację xenon zamontuje mi zwykłą to się mogę zgodzić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z tego co się orientuje to żarówki nie są badziewne, ale dla pewności sprawdzę dokładnie co tam siedzi - od czasu kiedy mama przejęła może wymieniał ktoś (czyt. "fajchowiec")
ta gasnąca lampa jest od nowości - to nie od żarówki - najgorzej jest zimą i jak jest mokro (wtedy na ogół wychodzą jakieś problemy z elektroniką w autach) ale ta gasnąca lampa to pikuś w porównaniu z jasnością jaką dają lampy xenon a tak naprawdę jej brak ! w koło komina jeszcze jakoś można się puścić, ale w dalszą trasę to jest samobójstwo ! nic nie widać - jechałem specjalnie 90 za tirem, bo prowadziłem patrząc na jego tylne lapmy !
ktoś tutaj wspomniał, że pochylenie żarówki reguluje silniczek (to wiem) ale przy zwykłych lampach sam ustawiasz sobie pokrętłem jak ma świecić, a przy xenonie w galaxie nie ma regulacji, więc ustawia się automatycznie ? wiec jak wymienię ewentualnie na zwykłe żarówki to też będzie automat ?
tak tak - lampy są oryginalne z fabryki tak wyjechał - Kuczol to możliwe, że od tego ? jak się zregeneruje to będzie różnica ?
Taxidriver - nie jestem niestety obcykany w podpinaniu kompa pod auto - może faktycznie ten pozycjoner leży i dlatego tak kiepsko świecą (faktycznie bardzo mały zasięg jest tych świateł) mówisz, że jak podjadę do jakiegoś magika od kompa to mi podepnie i sprawdzi, czy pozycjoner reaguje ?
Powoli do celu - zacznę eliminować poszczególne rzeczy to może dojdę (Bogu dzięki z Waszą pomocą) do sedna problemu...
Bump: Na allegro po wpisaniu regeneracja ksenonów (nie wiem, czy można linki wklejać) pojawia się firma z Wrocławia... kurde myślę, czy by sie do nich nie przejechać z tymi lampami...