View Single Post
Stary 28-02-2013, 18:22   #25
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Fokus 1.0 ecobost czy 1.6 dylemat w wyborze

Sprawa jest prost :
Jeśli chcesz mieć frajdę kupujesz silnik z Turbo jest elastyczny itp. jeśli chodzi o trwałość to elementy takie jak wał korbowy panewki i tłoki są bardziej obciążone przy doładowanym silniku.A ten cały "downsizing" to pseudo ekologia, już nie mogę się doczekać 1.0 EB 180km z dwiema sprężarkamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwolennicy nowego turbo zapraszam do obejrzenia jak skomplikowany dzisiaj jest układ turbo, to nie tylko samo turbo jak w golfie 3, ale mnóstwo dodatkowych elementów bajpasy, zawory upustowe.(nie tylko ford)
Byłem posiadaczem TDCI 100KM i wystarczy mi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , wtryski, pompa, turbo.

Kupiłem żółwika 125km 1.6 aby uniknąć tych problemów z dieslami i turbo.
Czas pokaże co są warte te matizowskie silniki z turboGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie silniki TI-vct może się okazać że to lipa i będą problemy z rozrządem, a ostatecznie będziemy żałować zakupu naszych FF - CZAS POKAŻE
Pozdrawiam
bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem